Fileri

Metakril (fileri) je ubrizgavajući implant koji koristi PMMA (polimetilmetakrilat) mikrosfere za trajnu korekciju nabora i udubljenja na bilo kom delu tela.
Metakril (fileri) se koriste u plastičnoj hirurgiji od 1996. i njihova klinička upotreba je potvrđena kroz mnoga mikrobiološka, histološka i ispitivanja biokompatibilnosti.
Metakril je najprirodniji, najekonomičniji i najtrajniji filer. Rezultati su trajni i što je najvažnije, tkivo zadržava prirodni izgled i osećaj. Istovremeno nudi najbolji odnos cene i kvalitet. Naravno, korišćenje Metakrila je dozvoljeno isključivo lekarima – plastičnim hirurzima i u dogovarajućim medicinskim ustanovama (ordinacijama, bolnicama itd…)

Metakril (fileri) je ubrizgavajući materijal sastavljen od polimetilmetakrilatnih mikrosfera dužine od 30 do 50 µm. Mikrosfere su imaju glatku površinu i  izuzetno su čiste (u smislu da je prisustvo stranih supstanci jednako nuli). To je zaista fascinantan ubrizgavajući materijal (filer) koji omogućava trajno popunjavanje struktura i čuva lepotu, briše tragove godina i koriguje estetske defekte usana, nosa, obraza, jagodica, brade i vilice. Telo ne resorbuje metakril, već metakril dovodi do aktivacije sopstvenih formacija kolagena kod pacijenta, u tretiranom području, i na taj način obezbeđuje trajne rezultate.

Metakril (fileri) naučne studije

Metakril je od 1996. godine korišćen od stane preko 2 miliona pacijenata. Taj podatak, kao i mnoge naučne studije dokazali su da je korišćenje metakrila kao filera odnosno ubrizgavajućeg materijala – potpuno bezbedno. Šta više, prošavši rigorozne kontrole Evropske Unije metakril je kao materijal koji se koristi u medicini dobio i zvanični sertifikat CE 1023. U istraživanju koje je trajalo preko 7 godina, obuhvatilo 84,000 pacijenata i 252,000 tretiranih oblasti, indeks komplikacija je bio neverovatnih 0,08%. Ovo je potvrdilo da je metakril materijal koji je siguran, stabilan i daje izvrsne rezultate bez komplikacija.

Metakril (fileri) je visokokvalitetan, bezbedan i materijal koji je vrlo efektivan u poboljšanju fizičkog izgleda, očuvanju lepote i na taj način  povećanju samopouzdanja pacijenata. Ono što je vrlo važno napomenuti je da metakril postavlja okvir i podstiče rast sopstvenog kolagenog tkiva pacijenta.